تقویت یادگیری دانش اموزان
از آنجا كه هوش و استعداد تحصيلي بهعنوان دو عامل اساسي در پيشرفت تحصيلي، كمتر تحت تأثير معلم يا مربي واقع ميشود، سعي بر آن است كه با افزايش انگيزه دانشآموزان باعث تقویت یادگیری دانش اموزان شویم.
زيرا در حالت مساوي برابري هوش و استعداد تحصيلي افراد، مشاهده شده است كه پيشرفت تحصيلي افراد با انگيزه چشمگيرتر بوده است. با وجود آنكه معلمان در تغيير هوش و استعداد تحصيلي نقش چنداني ندارند، ولي ميتوانند در بالا بردن انگيزه دانشآموزان مفيد واقع شوند.
انگيزه به دو نوع دروني و بيروني قابل تقسيم است. از انگيزه بيروني ميتوان به تقويتكنندههايي چون پول، تائيد، محبت، احترام، نمره و از تقويتكنندههاي دروني ميتوان به رضايت خاطر و احساس خوب از يادگيري اشاره كرد.
آنچه كه بيشتر موجب رفتار خودجوش ميشود، انگيزه دروني است. هدف عمده فعاليتهاي پرورشي معلم يا مربي اين است كه دانشآموز به تدريج از انگيزههاي بيروني به سمت انگيزههاي دروني هدايت شود.
تفاوت اساسي افراد داراي انگيزه دروني با افراد داراي انگيزه بيروني اين است كه افراد با انگيزه دروني احساس كفايت بيشتري در خود دارند و كمتر به ديگران اجازه ميدهند كه محرك رفتارشان شوند.
اين گروه از دانشآموزان، خود تعيين كننده رفتارها هستند و به خاطر كفايتي كه در خود احساس ميكنند، باور دارند كه ميتوانند با رفتارشان بر محيط خود تأثير بگذارند. ما در این مقاله راه های تقویت یادگیری در دانش اموزان را بررسی کرده ایم!
اين گروه از دانش آموزان با انگيزه درونگرا، تصورشان اين است كه موفقيت و عدم موفقيت در تحصيل به خاطر نحوه رفتار صحيح يا غلط خودشان است. اما برخلاف آنها، دانشآموزان باانگيزه برونگرا، احساس بيكفايتي يا كفايت كمم داشته و همواره تصور ميكنند كه موفقيت آنها تحت تأثير عوامل محيطي نظير:
معلم و سوالات سخت است. اين گروه از دانشآموزان حتي اگر درس بخوانند، باز هم موفقيت چنداني نخواهند داشت. چرا كه اندك تلاش آنها به خاطر همان انگيزههاي بيروني، همچون فرار از تنبيه يا كسب خواست معلم است. اينان در صورت كسب موفقيت اندك هم آن را به شانس و تصادف نسبت ميدهند و نه به تلاش و استعداد خود.
اين دانشآموزان حتي اگر نيمنگاهي به موفقيت داشته باشند، آنقدر آن را صعبالوصول ميدانند كه دست به عمل نميزنند، در نتيجه هرگز طعم موفقيت را نخواهند چشيد.در حقيقت گام اول در برخورد با اين افراد چشاندن طعم موفقيت به آنها و درهم شكستن تصور منفي آنها در مورد دستيابي به موفقيت است.
در اين صورت است كه «موفقيت»، «موفقيت» ميآورد. از آنجايي كه انسان آمادگي دارد تا فعاليتها و تصوراتش را تعميم دهد، موفقيت در يك درس منجر به موفقيت در دروس ديگر ميشود و اين موضوع در مورد دروس اصلي هر رشته مهمتر است.
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که معمان و والدین درباره فرزندان خوذ انجام می دهند این است که آنان یادگیری بچه ها را تنها به کلاس درس محدود می کنند.
گرچه کلاس درس مهمترین منبع یادگیری شاگردان است اما اگر واقعا تمایل به رشد توانایی های کودک خود دارید؛ باید در بیرون از دیوارهای مدرسه و کلاس هم رشد فردی، فکری و اجتماعی هم صورت بگیرد.
موارد زیر نکات و راهبردهای اثبات شده ای است که باعث تقویت یادگیری در دانش اموزان میشود. آنها را به درستی بکار ببرید؛ خواهید دید که کودک شما لذت یادگیری تجربه خواهد کرد.
تقویت یادگیری دانش اموزان
فضای مطالعه و یادگیری را تغییر دهید:
خیلی ها مدعی هستند که یکی ار راه های موفقیت مطالعه است و ما ادعا می کنیم که حتی در حداقل مطالعه هم موفقیت هست. دانش آموزان که عاشق خواندن و مطالعه هستند، لذت یادگیری را نیز چشیده اند.
خواندن نه تنها به کودکان کمک می کند تا دایره لغت غنی داشته باشند؛ بلکه به مغز آنها نیز کمک می کند تا روش پردازش مفاهیم و ارتباطات رسمی را یاد بگیرند.
مهارت هایی که از مطالعه نصیب افراد می شود بسیار بیشتر از افزایش عملکرد آن ها در کلاس های درس است. دانش آموزانی که درست و خوب مطالعه می کنند توانایی بالا بردن مهارت های خود را در همه زمینه ها دازند.
با پر کردن دنیای خود با خواندن، به کودک خود کمک کنید مهارت های خواندن و عشق به خواندن را توسعه دهد. بارها و بارها برای فرزند خود بخوانید. فرزندتان را با صدای بلند صدا کنید.
در منزل هر روز را به یک ساعت خواندن خانوادگی اختصاص دهید. منزل و یا کلاس درس دانش آموزان را با مواد خواندنی مانند روزنامه، پوستر، مجله و کتاب رمان و داستان پر کنید و به آن ها نشان دهید که مطالعه و خواندن تا چه حد مهم هستند.
یکی از راه هایی که می توانید دانش اموزان خود را راغب به مطالعه و یادگیری کنید این است که برای آن ها به خد کافی سرگرم کننده باشد نه خسته کننده، زیرا اگر به آن ها این حس دست دهد هیچ گاه مطالعه نخواهند کرد پس به آنان اجازه دهید که کتاب ها را خود برای مطالعه انتخاب کنندم
وقتی صحبت از آموزش به میان می آید، تمام چیزی که بچه ها تجربه می کنند کنترل است و کنترل و کنترل. وقتی کودک احساس کنترل می کند، و یا از کنترل خارج می شود، اغلب چیزی هم یاد نمی گیرد.
هدایت فرزندان از طریق فرایند یادگیری امر مهمی است و مهم تر این است که به آن ها اجازه کنترل تجربه یادگیری شان را بدهیم. چه در مدرسه و چه در کلاس درس به آن ها اجاره دهیم به آن ها اجاره یادگیری فعال بدهیم مثلا برای نوشتن یک مقاله یا متن، خودشان حق انتخاب موضوع را داشته باشند.
گاهی به آن ها هم اجازه دهید فعالیت هایی خازج از برنامه روزانه خود داشته باشند؛ با احترام به محیط یادگیری، فعالیت و سبک زندگی کودک و دادن انگیزه بیشتر به او، یادگیری فرد بیشتر می شود.
ارتباطات باز و صمیمانه را تشویق کنید:
به عناون یک معلم و یا والد به دانش آموزان خود اجازه دهید تا درباره محل تحصیل خود و آنچه برایش اتفاق می افتد صحبت کند. فصایی صمیمانه را برای او ایجاد کنید تا حس کند که راحت است و بتواند نگرانی های خود را ابراز کند. وقتی احساساتش را ابراز می کند؛ به او نشان دهید که درکش می کنید حتی اگر با او موافق نیستید.
اگر احساس کند از او حمایت نمی شود و یا با او درگیر شوید حتما در روند یادگیری و هم تاثیر می گذارد. یادگیرندگان خوب می دانند که اگر حرف بزنند مورد قضاوت قرار نمی گیرند و پشیمان نخواهند شد.
انواع مختلفی از سبک های یادگیری را به آن ها معرفی و تشویق کنید:
هر کودک ترجیحات و سبک های یادگیری دارد که به بهترین وجهی با روش یادگیری آن ها تناسب دارد. برخی از کودکان سبک یادگیری غالب دارند، در حالی که برخی دیگر ترجیح می دهند با استفاده از ترکیبی از سبک های یادگیری یاد بگیرند.
الزاماً یک سبک یادگیری درست یا نادرست یا ترکیبی از سبک های یادگیری وجود ندارد. با این وجود، می توانید به فرزندان خود کمک کنید تا سبک یادگیری خود را کشف کنند، می توانید از تکنیکی استفاده کنید که باعث بهبود سرعت یادگیری در دانش اموزان با کیفیتی مطلوب شود.
هفت سبک یادگیری اساسی وجود دارد:
دیداری
شنیداری
کلامی
فیزیکی
منطقی (ریاضی)
اجتماعی
انفرادی
به عنوان مثال، کودکانی که یادگیرنده دیداری هستند با دیدن نحوه کار همه چیز بهتر یاد می گیرند. برعکس، کودکانی که یادگیرنده شنوایی هستند با گوش دادن به چیزهایی که توضیح داده می شوند، بهتر یاد می گیرند. برای کودکان خردسال، کشف و استفاده از انواع مختلف سبک های یادگیری می تواند مفید باشد.
بر روی هر آنچه که می آموزند نه بر روی عملکرد آن ها:
به جای اینکه به محض اینکه فرزندتان به منزل آمد از او بپرسید نمره امتحان ریاضی امروزت چند شد؛ از او بپرسید امروز چه چیز جدیدی در ریاضی یاد گرفتی؟
گرچه عملکرد مهم است اما این که از آن ها بخواهید درباره چیزیک هیاد گرفته اند با شما حرف بزنند باعث خواهد شد تا آنان به این درک برسند که یادگیری مهم تر از گرفتن نمره است.
هر روز یک روز یادگیری برای فرزندان شما باشد:
هر روز از فرزندان خود بخواهید تا چیز جدیدی را در محیط اراف خود کشف کنند در مورد آنها سؤال کنند و به طبقه بندی اشیا و موارد بپردازند.
ممنون که تا انتهای مقاله همراه ما بودید…
منبع:
https://www.beytoote.com/baby/tuition/student-stimulus-increase.html