غلبه بر ترس
غلبه بر ترس! ترس یکی از قدرتمندترین احساسات است و اثر بسیار قوی در ذهن و بدن شما دارد.ترس می تواند در شرایط اضطراری سیگنال های واکنشی جدی ایجاد کند – به عنوان مثال، اگر در آتش سوزی گرفتار شویم یا مورد حمله قرار بگیریم.
همچنین می تواند زمانی ایجاد شود که با رویدادی غیر خطرناک مانند امتحانات، سخنرانی عمومی، شغل جدید، قرار عاشقانه و یا حتی مهمانی روبرو شوید. این یک پاسخ طبیعی به تهدیدی است که می تواند ذهنی یا واقعی باشد.
اضطراب کلمه ای است که ما برای برخی از انواع ترس ها استفاده می کنیم که معمولاً مربوط به فکر تهدید یا اتفاق ناگواری است که قرار است در آینده اتفاق بیفتد، نه در حال حاضر.
ترس و اضطراب می تواند برای مدت کوتاهی دوام داشته باشد و بعد تمام شود، اما همچنین می توانند بسیار به طول بینجامد و شما را درگیر خود کند
. در بعضی موارد زندگی شما را تحت تأثیر خود قرارمی دهند و این امر در توانایی شما در غذا خوردن، خوابیدن، تمرکز، مسافرت، لذت بردن از زندگی یا حتی ترک خانه یا رفتن به محل کار یا مدرسه تأثیر می گذارد. ممکن است شما را از انجام کارهایی که می خواهید یا باید انجام دهید، باز دارد و همچنین بر سلامتی تأثیر دارد.
برخی از افراد بر اثر ترس پریشان شده و می خواهند از موقعیتهایی که ممکن است باعث ترس و اضطراب شود، دوری کنند. شکستن این چرخه می تواند دشوار باشد، اما روش های زیادی برای انجام آن وجود دارد. می توانید بیاموزید که احساس ترس کمتری داشته باشید و با ترس روبرو شوید تا این امر مانع از زندگی شما نشود.
احساس ترس و اضطراب چیست؟
وقتی احساس ترس و نگرانی شدید می کنید، ذهن و بدن خیلی سریع کار می کنند. اینها بعضی از مواردی است که ممکن است اتفاق بیفتد:
قلب شما خیلی سریع می تپد – شاید با ضربان بی نظم
افزایش تعداد تنفس
ضعف عضلانی
افزایش تعریق
احساس سستی روده ها
تمرکز دشوار
احساس سرگیجه
عدم توانایی حرکت(بر اثر شوک)
ناتوانی در غذا خوردن
عرق گرم و سرد
دهان خشک
تنش عضلانی
این موارد به این دلیل اتفاق می افتد که بدن با احساس ترس، شما را برای مواقع اضطراری آماده می کند، بنابراین باعث می شود خون به سمت عضلات سرازیر شود، قند خون را افزایش داده و به شما توانایی ذهنی می دهد تا روی چیزهایی که بدن آن را تهدید تلقی می کند، تمرکز کنید.
با اضطراب، در طولانی مدت، ممکن است برخی از علائم فوق و همچنین احساس ترس آزاردهنده داشته باشید و دچار تحریک پذیری، مشکلات خواب، سردرد شوید یا در شروع کار و برنامه ریزی برای آینده مشکل دارید؛ شاید در رابطه جنسی هم به مشکل بربخورید و همچنین اعتماد به نفس خود را از دست دهید.
چگونه می توانم به خودم کمک کنم؟
در حد امکان با ترس خود روبرو شوید.
اگر همیشه از موقعیت هایی که باعث ترس شما می شود، دوری می کنید، ممکن است از کارهایی که می خواهید یا باید انجام دهید، دست بکشید.
شما نمی دانید که آیا اوضاع همیشه به همان شکلی که انتظار دارید بد است، بنابراین فرصتی را برای دست یافتن به نحوه مدیریت ترس خود و کاهش اضطراب از دست می دهید. اگر این الگو را پیش بگیرید، مشکلات اضطراب افزایش می یابد. قرار گرفتن در معرض ترسهای خود می تواند روشی مؤثر برای غلبه بر این اضطراب باشد.
خودت را بشناس
سعی کنید در مورد ترس یا اضطراب خود بیشتر بدانید. یک دفترچه برای اضطراب و تفکرات داشته و یادداشت کنید که چگونه و چه موقع اتفاق می افتد.
می توانید برای مقابله با ترس، اهداف کوچک و قابل دستیابی خود را تعیین کنید. می توانید لیستی از مواردی را که به شما کمک می کند در مواقعی که احتمالاً می ترسیدید یا مضطرب شوید، به همراه دارید. این می تواند یک روش مؤثر برای پرداختن به عقاید اساسی که در اضطراب شما وجود دارد، باشد.
ورزش
بیشتر ورزش کنید. ورزش نیاز به تمرکز دارد و این می تواند ذهن شما را از ترس و اضطراب دور کند.
تمرین آرامش
یادگیری تکنیک های آرامش بخش می تواند در احساس روحی و جسمی ترس به شما کمک کند. این فقط می تواند به شما کمک کند تا شانه های خود را رها کنید و نفس عمیقی بکشید.
یا خود را در مکانی آرامش بخش تصور کنید. همچنین می توانید یادگیری چیزهایی مانند یوگا، مدیتیشن، ماساژ یا گوش دادن به پادکست های سلامتی بنیاد سلامت روان را امتحان کنید.
تغذیه سالم
میوه و سبزیجات زیادی بخورید و از مصرف قند زیاد خودداری کنید. کاهش میزان قند خون باعث ایجاد احساس اضطراب می شود. از نوشیدن زیاد چای و قهوه خودداری کنید، زیرا کافئین می تواند سطح اضطراب را افزایش دهد.
اجتناب از مصرف الکل
معمولا افراد وقتی عصبی می شوند، مصرف الکل شان بالا می رود. برخی افراد الکل را “شهامت مستی” می نامند، اما عوارض جانبی الکل می تواند باعث ترس و اضطراب شود.
درمان های مکمل
برخی افراد می دانند که روش های درمانی یا درمان های مکمل، مانند تکنیک های آرامش، مدیتیشن، یوگا یا تای چی، به آنها کمک می کند تا با اضطراب خود کنار بیایند.
معنویت
اگر مذهبی یا روحانی هستید، این مورد می تواند راهی برای احساس ارتباط شما با چیزی بزرگتر از خودتان بدهد. ایمان می تواند راهی برای مقابله با استرس های روزمره فراهم کند و حضور در کلیساها و سایر گروه های ایمان شما را به یک شبکه پشتیبانی ارزشمند متصل می کند.
پر بَسامدترین ترسها کدامند؟
به جز ترس از خطرات عینی، بسیاری از ترسهای ما ناشی از رویدادهایی در آینده، تغییرات جسمی، ناشناختهها و مشکلات عاطفی است. در ادامه به برخی از پر بسامدترین ترسها که از مطالعات جامعهشناختیِ چالشهای زندگی در شهرهای مدرن بدست آمده اشاره می کنیم.
ترس از تنهایی
این احساس ناشی از این واقعیت است که فرد نمیتواند مدت طولانی در تنهایی باشد. بسیاری از افراد همانطور که عادت دارند در جامعه زندگی کنند، مستعد این نوع ترس هستند.
در زندگی بسیاری از افراد اتفاق افتاده است که پس از مشاجره یا درگیری با دوست خود، اغلب شروع به ترس از این میکنند که نکند دیگران او را ترک کنند و تنها بمانند.
این اندیشه منفی باعث میشود که در سایر روابط خود نیز دچار شک شده و در دوری باطل گرفتار آید که حاصل آن دوری از دیگران و تنهایی است.
مبارزه با چنین اندیشهای ممکن و ضروری است. سعی کنید خود را بیشتر دوست داشته باشید ، به ویژگیهای شخصیت خود ارزش دهید و مرتباً بهبود پیدا کنید.
ترس از مرگ
یکی از ترسهایی که در جوامع مدرن و خصوصا در میان جوانان زیاد دیده می شود ترس از مرگ است. این ترس خصوصا زمانی رخ میدهد که کسی از اطرافیان بمیرد یا در موقعیتهایی مثل جنگ یا بیماریهای همهگیری چون کرونا که با تعداد بالای مرگ و میر در جامعه مواجه هستیم.
مرگ ناشناخته است، بنابراین بسیاری نمیخواهند با آن چه راز و رمزش برای آنها باقی مانده است، روبرو شوند. این افراد دائما علاوه بر ترس از مرگ خود، نگران اند که اتفاق بدی برای خانوادهشان رخ دهد.
غلبه بر این نوع ترس کار سادهای نیست.
در برخی موارد ، افراد حتی به کمک متخصصان نیز احتیاج دارند. البته اگر شما فقط غریزه حفظ خود را دارید ، هیچ مشکلی در این مورد وجود ندارد.
ترس از پیرشدن
اگر احساس ترس از تنها بودن و ترس از مردن دارید، به زودی میترسید که سریع پیر شوید. اصولاً این ترس از آنجا ناشی میشود که شما هیچ چیز خوبی در زندگی افراد سالخورده نمیبینید.
همچنین، مردم به دلیل اینکه در سالمندان بیماریهای غیر قابل تحمل و دردهایی مزمن ایجاد می شود، از پیر شدن میترسند.
این نوع ترس را میتوان به شرح زیر برطرف کرد: عجله نکنید، شما همچنان از نظر جسم و روح جوان هستید. به آنچه در انتظار 30-40 سال دیگر شما نیست فکر نکنید. نگاهی به اطراف بیندازید، زیرا افراد سالخوردهای وجود دارند که حتی در سن 80 سالگی همچنان با انرژی و از نظر بهداشتی سالم باقی می مانند.
ترس از ارتفاعات
ترس از ارتفاعات، که از نظر علمی “آکروفوبیا” خوانده می شود، اغلب با تجربهای ناخوشایند در دوران کودکی همراه است. گفتنی است که درک عمق ترس شما در این مورد ضروری است.
به عنوان مثال، اگر شما فقط احساس ناامنی میکنید و سعی میکنید با دقت رفتار کنید، این واکنش کاملاً طبیعی است اما اگر با وحشت از ارتفاع میترسید، باید دلایل آن را بفهمید و از ترس خلاص شوید.
منبع:
https://www.darmankade.com/blog/overcoming-fear-and-anxiety/